Een overzicht van de actuele goudprijs.

Actuele Goudprijs

The Silver Mountain

Wij kunnen u veel vertellen over de actuele goudprijs. De laatste jaren is de goudprijs enorm gestegen. Een aantal dingen spelen hierbij een rol. Dit komt omdat er minder goud wordt gevonden in de goudmijnen. Doordat China en Rusland al het goud opslaan in kluizen als investering is daarom ook het aanbod geminderd. De banken die goud bezitten zitten ook te wachten totdat de goudprijs per kilo zijn hoogtepunt heeft bereikt. Hierdoor kunnen ze veel winst maken. Door het kleine aanbod van het goud staat de actuele goudprijs erg hoog. De goudprijs wordt weergegeven in troy ounce. Dat is ongeveer gelijk aan 31,1 gram. Ook door de grondstofprijzen is de actuele goudprijs erg hoog.

De actuele goudprijs op dit moment

Op dit moment is de actuele goudprijs vastgesteld op een bedrag van €38,94,- Jaren geleden was dit veel lager. Het is voor u een ideaal moment op hiervan te profiteren. Door de hoge actuele goudprijs kunt u het beste uw goud verkopen. Dit kunt u doen om eens binnen te stappen bij een lokale juwelier of u kunt dit gaan verkopen aan particulieren. Houd de actuele goudprijs erg in de gaten. Dit kunt u doen door op het internet goed in de gaten te houden wat de koersen zijn. Deze koers wisselt een aantal keren per dag, de actuele goudprijs is elke moment anders.

De actuele goudprijs wordt bepaald, hoe?

Twee keer per dag wordt de goudprijs bepaald. Door de London Gold Fixing, dit gebeurt om 10.30 en 15.00 uur. De actuele goudprijs verandert dus de gehele gedag. Dit komt omdat er tegenwoordig in verschillende niveaus in goud gehandeld wordt. De London Gold Fixing is een vergadering van 5 leden van de London Gold Pool. De allereerste goudprijs werd bepaald op 12 September 1919. Dit werd vastgesteld op 18 shillings en ninepece, oftewel GBP 4.9375 per troy ounce. Vroeger was er twee keer per dag een vergadering op het London Office van Rothshild en Sons. Sinds 2004 gebeurt dit over de telefoon. De vijf leden van de Fixing zijn:

  • Scotia-Mocatta
  • Barclays Capital
  • Deutsche Bank
  • HSBC
  • Societe Generale

De actuele goudprijs van 16 oktober 2011 in Euro

1 kilo troy ounce €1.209,88
1 gram €38,90
1 kilogram €38.897,95

De actuele goudprijs van 16 oktober 2011 in Dollar

1 kilo troy ounce $1.679.80
1 gram $54,01
1 kilogram $54.005,92

Uw goud aankopen

Bent u ervan overtuigd dat de goudprijs per kilo zult stijgen, dan is goud aankopen iets voor u. Op deze investering kunt u op termijn een goede winst halen. Dit kunt u nooit halen als u alleen uw geld op de bank neerzet. Er moet op dat moment een stijging in de goudprijzen zijn en dat er geen einde aankomt. Deze investering is de moeite waard om dit te overwegen.

,