Een overzicht van de actuele goudprijs.

Goudprijs Actueel

The Silver Mountain

U wilt een serieuze prijs voor uw goud. Dan is het eerst belangrijk om op het internet te gaan bekijken hoe hoog de goudprijs staat. De goudprijs actueel kunt u in de verschillende grafieken online bekijken. De goudprijs staat op dit moment op een wereldrecord. Dit kunt u actueel online bekijken op verschillende websites. Omdat er minder goud wordt gevonden in de goudmijnen is de goudprijs erg gestegen. Ook China en Rusland slaan al hun geld op in kluizen voor een investering. Het aanbod verminderd. Deze banken wachten totdat de goudprijs per kilo een hoogtepunt heeft bereikt. Ze kunnen hierdoor veel winst maken. Als u online de goudprijs actueel gaat bekijken wordt dit weergegeven in troy ounce. Troy ounce staat ongeveer gelijk aan 31,1 gram.

Hoe wordt de goudprijs actueel bepaald?

Bij de London Gold Fixing wordt de goudprijs actueel twee keer per dag bepaald. Dit is elke dag om 10.30 en 15.00 uur. De goudprijs actueel verandert de gehele dag. Er wordt tegenwoordig in verschillende niveaus in goud gehandeld. Een vergadering van 5 leden van de London Gold Pool is de London Gold Fixing. Tegenwoordig gebeurt deze vergadering over de telefoon. Vroeger was dit twee keer per dag op het London Office van Rothshild en Sons. Er zijn vijf leden bij de London Gold Fixing, dit zijn:

  • Scotia­‐Mocatta
  • Barclays Capital
  • Deutsche Bank
  • HSBC
  • Societe Generale

De goudprijs actueel van dinsdag 18 Oktober in Euro

1 troy ounce €1.194,86
1 gram €38,41
1 kilogram €38.414,94

De goudprijs actueel van dinsdag 18 Oktober in Dollar

1 troy ounce 1.636,00
1 gram 52,60
1 kilogram 52.597,74

De goudkoers van de goudprijs actueel

Op het internet zijn vele grafieken te vinden die de goudprijs actueel aangeven. Dit in zowel euro’s als in dollars. Op deze manier kunt u de huidige waarden van uw goud volgen. Naar de dollar in goudprijs actueel wordt er wereldwijd gekeken. Maar dit is een verkeerd beeld. Het ene moment staat de dollar erg hoog en de goudkoers staat op ruim 1.100. Maar de euro is in maart 2008 gezet en de goudkoers staat lager. De reden hiervan is dat de dollar ten opzichte van de euro flink in zijn waarde is gedaald. Op www.kitco.com is een website waar u de grafieken van de goudprijs actueel kunt bekijken. Kitco wordt elke seconden bijgehouden. In deze grafieken is er een goud, zilver ratio. Dit geeft aan hoeveel keer goud duurder is dan het zilver. Is er een ratio van 1 op 65, dan is het op dat moment goud 65x keer waard dan het zilver. Als u een kilo goud heeft kunt u daar 65 kilo zilver van kopen. Wilt u de historische goudprijs bekijken, dan kunt u dit vinden op 24 gold. Via deze website kunt u de goudkoers bekijken in euro’s als in dollars. Ook kunt u het in andere valuta bekijken. De goudprijs actueel is per dag, per maand, per jaar of van 5 jaar te bekijken.

De goudprijs actueel is constant in beweging

De goudprijs actueel verandert een aantal keren per dag. Overal in de wereld wordt en tegenwoordig in goud gehandeld. Dat is de reden dat er elke dag nieuwe goudprijzen worden vastgesteld. Er zijn twee grote goudmarkten in de wereld. Dit is in London en New York. Naast het dat u kunt handelen in fysiek goud en de handel in goud futures. Is vooral de CDF handel in goud op dit moment erg populair.

,