Een overzicht van de actuele goudprijs.

Goudprijs grafiek

The Silver Mountain

Op het internet kunt u heel gemakkelijk online de historische koersontwikkeling van de goudprijs per ounce en per kilo bekijken. De goudprijs wordt in een grafiek aangeven. De grafieken van de laatste 15 jaar staan in euro genoteerd. Voor 1999 bestond er nog geen euro. Vanaf dat moment kunt u de goudprijs in grafiek bekijken in US dollars. Er zijn veel verschillende soorten grafieken van de goudprijs op het internet te vinden. Grafieken van een maand, een jaar, vijf jaar en nog veel meer.

Goudprijs grafiek van één maand

De goudprijs in een grafiek van een maand begint op een prijs van 33400 euro per kilo. Dit eindigt op ongeveer 33900 euro per kilo. Als u dit ziet is dit maar een kleine stijging. Alleen in dertig dagen tijd is er natuurlijk wel veel gebeurd. De goudprijs daalt, hij stijgt, en toen daalde die weer. Er kan heel veel gebeuren in een week of een maand tijd.

Goudprijs grafiek één jaar

De goudprijs grafiek gedurende een jaar. Deze goudprijs grafiek start op ongeveer 32000 euro per kilo. Dit eindigt op ongeveer 34000 euro per kilo. Dit is een grote stijging. Vergeleken met de goudprijs in grafiek over een maand is deze grafiek al vele malen interessanter. Er zijn veel meer veranderingen.

Vijf jaar

De goudprijs grafiek gedurende vijf jaar. Dit is een grafiek die ons veel verteld. Deze grafiek is een mooie stijgende lijn. De goudprijs is de gedurende vijf jaar gestegen van 160000 euro per kilo naar ongeveer 34000 euro per kilo. Dit is een grote verandering.

Tien jaar

De goudprijs grafiek gedurende tien jaar. Tien jaar geleden stond de goudprijs op 10000 euro per kilo. Dit is op dit moment 34000 euro per kilo. Zoals u misschien weet is dit een grote stijging.

De stijging

U moet de goudprijs per dag bekijken. Als de stijging een lange tijd bezig houdt dan wordt dit is interessant. Bij goud valt geld te verdienen. Ik zou zeggen houd uw geld vast ook al zakt het goud een stukje.

De goudprijs ontwikkeling

Naar verwachting gaan de goudprijs hoog stijgen. Overheden blijven geld drukken om gaten op te vullen. Daarom blijft de goudprijs stijgen. Door de kredietcrisis van Amerika drukt Amerika het in grote hoeveelheden geld bij. Er staat bij Amerika een hyperinflatie met als gevolg een vlucht naar goud waardoor de goudprijs zal stijgen. Met Europa gaat het met de euro niet zo goed. Er zijn vele landen zie er een zooitje van maken en vragen steun bij de andere. Er zijn dus nu wel twee grote problemen. Met de euro en de dollar gaat het slecht. De goudprijs zal hard stijgen. Dit is niet omdat ze meer waard worden maar omdat goud een waardevast product is.

Beleggen in het goud

Als u wilt beleggen in goud dan wordt dit in de grafiek genoemd als “Total Non-Jewelry Investment”. In verschillende delen van de wereld worden de sieraden met een hoog karaat verkocht als belegging. Zuiver karaat is 24 kaart. De vraag naar gouden sieraden is in het Midden-Oosten erg gedaald. India en China zijn landen waar het goud daarentegen groeit. Op de grafiek op het internet kunt u zien dat deze landen steeds groter een deel uitmaken van de verkoop van het goud. Indiërs en Chinezen beleggen in het goud omdat de zich proberen in te dekken tegen inflatie. China is de grootste belegger in het goud. Ze hebben zich gestort op de goudstaven en gouden munten. Ze hebben een record hoeveelheid gekocht en daarmee zijn ze India voorbijgegaan. China heeft in de eerste drie maanden van 2011 hun goud verdubbeld naar 90,9 ton. India kocht 85,6 ton.

Tot zover de goudprijs grafiek.

,