Een overzicht van de actuele goudprijs.

De goudprijs gram een wereldrecord

The Silver Mountain

Een wereldrecord heeft de goudprijs gebroken in de wereld in 2011. Ongeveer 1300 dollar per troy ounce is het edelmetaal waard. Troy ounce is het gewicht waarin goud wordt verhandeld, de goudprijs in het gram. Als u nu geld inwisselt betekent dat dit bedrag in contant geld vele malen hoger is dan een aantal jaar geleden. De onzekere economie is een belangrijke veroorzaker hiervan. In goud beleggen vele investeerders. Goud is een waardevast product. De dollar en de euro is de eenheid waar de goudprijs gram wordt uitgedrukt is erg aan het dalen. De goudprijs is ook hard gestegen tijdens de Irak oorlog. De opkomende economie speelt ook een rol in de goudprijs gram. In China en India wonen tegenwoordig veel meer mensen die veel geld te besteden hebben. Op dit moment staat de goudprijs gram zo hoog dat het moment voor u aangebroken is. Wissel nu snel uw sieraden in bij een lokale juwelier voor contant geld. Als u lang wacht dan kan de goudprijs gram weleens een stuk lager zijn.

Goudprijs gram – Wat is goud?

Goud is een glimmend en geelkleurig metaal. Dit metaal komt beperkt voor en daarom wordt dit edelmetaal genoemd. Zilver en brons zijn ook edelmetalen. Voor consumenten is goud aantrekkelijk omdat het nooit zijn glans kwijtraakt. Goud bestaat er op de wereld maar weinig. Vandaar dat de goudprijs gram een aanzienlijke waarde heeft. Deze waarde is stabiel. Goud is daarom een investering. Als het financieel even moeilijk gaat voor u is het gebruikelijk om dit in te wisselen voor contant geld. Goud heeft een hoge dichtheid. Goud is een zacht metaal. Deze dichtheid is drie keer zo groot als dat van ijzer. Bij een temperatuur van 1062 graden Celsius gaat goud smelten. Goud wordt gemeten in karaten. Hoe hoger het karaat is, hoe zuiverdere het goud is. Bij het inwisselen voor contant geld zult u die ook merken. Bij een hoger karaat ontvangt u meer geld. Als het 100% zuiver is dan is dit 24 karaat. 24 karaat goud wordt bijna nooit gebruikt voor het maken van sieraden. Puur goud is namelijk zacht en dan zal dit sneller gaan afslijten. 13, 18 en 20 karaat zijn karaten waar u dit kunt onderscheiden. Voordat u goud gaat inwisselen is het verstanding om eerst thuis zelf te bekijken hoeveel karaat het gouden object is. U kunt van te voren goed inschatten hoeveel geld u ongeveer krijgt als u het goud inwisselt.

Goudprijs gram – Handelen in het goud

Zoals vroeger is goud nog steeds een edelmetaal en dit wordt beschouwd als een vervanging voor het geld. Wanneer het slecht gaat in de economie dan is goud een veilige investering. Goud heeft een waardevaste waarde. Aan de andere kant wordt goud ook niet meer waard als u dit een tijdje in bezit heeft. Uw goud inwisselen in tijden dat het slecht gaat met de economie is een slimme zet. Door veel particulieren vindt de handel in goud tegenwoordig online plaats. Bij bedrijven waar dit mogelijk is zijn betrouwbaar, betalen vaak snel uit en hebben ook een hogere inruilprijs dat de lokale juwelier. Als u in goud wilt handelen doe dit dan online. Vooral in de jaren 80 was het goud erg aantrekkelijk. De goudprijs gram steeg naar een hoogte van 1000 dollar per troy ounce. Als u deze prijs nu gaat vergelijken dan komt u nu veel hoger uit dan 1000 dollar per troy ounce. In de jaren 90 is de goudprijs gram gaan dalen. Eind jaren 90 stond de prijs op 200 dollar per troy ounce. De centrale banken ging voornamelijk hun goud verkopen. Dat is de reden dat het goudprijs gram daalde.

,