Een overzicht van de actuele goudprijs.

Goudprijs Kilo

The Silver Mountain

Binnen de goudwereld wordt de term goudprijs in kilo niet gebruikelijk. De goudprijs in dollar per ounce wordt er daarentegen vaak gebruikt. De naam Troy ounce komt uit een stad in Frankrijk genaamd Troyes. Een troy ounce is eenendertig gram. Op het internet kunt u de prijs van een ounce omrekenen naar een kilo. Er zijn hiervoor vele websites waarop u dit kunt uitrekenen. In de wereldeconomie is goud een belangrijk maatstaf. Goud is een erg zeldzaam en met goud kan wereldwijd betaalt worden. Alle banken van de wereld bewaren hun goud. Elke bank heeft een goudvoorraad. Er zijn vele handelaren die investeren op de goudprijs in kilo. Bij het uitbreken van een oorlog en bij de economische teruggang schiet de goudprijs in kilo erg omhoog. Ook is er een risico voor een terugval. Vanaf dat moment slaan de handelaren hun goud op. Goud is altijd veilig. De goudprijs kilo schommelt van laag naar hoog. De waarde van het goud blijft wel altijd goed. Of er moet ineens een hele voorraad goud gevonden worden.

Goudprijs Kilo – Uw goud gaan inwisselen

Elke dag veranderd de goudprijs kilo. Bent u van plan om uw goud in te gaan wisselen. Dan is het verstandig om op het internet goed in de gaten te houden wat de goudprijs kilo is. U gaat op dat moment de koers bekijken. Als op dat moment de goudprijs kilo erg hoog is, dan is het verstandig op uw goud eens vrijblijvend te gaan taxeren. Als u goud heeft en dit niet meer gebruikt, dan is dit moment helemaal voor u. De goudprijs kilo heeft een wereldrecord. Verkoop uw goud daarom snel.

Factoren bij de goudprijs kilo

Er spelen een aantal dingen een rol bij het bepalen van de goudprijs kilo. Hieronder volgen twee factoren waarop u moet letten bij de goudprijs in kilo.

  • Is er op dit moment veel vraag naar het goud.
  • En wordt er op dit moment veel goud ook aangeboden.

De goudprijs in troy ounce

Een zak vol met goud, zoals u dit vaak in verschillende films ziet, weegt ongeveer 400 troy ounce. Als u dit omrekent is dat ongeveer 12,4 kilo. Op dit moment is de goudprijs in kilo €257.500,-. Bij kleinere zakken vol met goud is op dit moment erg populair. Op de kitco website is de dollarkoers naar de prijs van euro’s en van troy ounce naar kilo voor u berekent. In de grafiek staat aan de linkerkant de goudprijs in het gram. Wilt u dit in goudprijs kilo weten, dan deelt u dit door 1000.

De populariteit van het goud

Vooral de laatste tijd is de populariteit van het goud hard toegenomen. De vraag hiernaar is dus enorm. Doordat de populariteit van goud is toegenomen gaat de goudprijs in kilo ook erg omhoog. Helaas is de aanbod van het goud stukken geminderd. Dit komt omdat er minder goud wordt gevonden in de goudmijnen. Doordat China en Rusland al het goud opslaan in kluizen als investering is daarom ook het aanbod geminderd. De banken die goud bezitten zitten ook te wachten totdat de goudprijs per kilo zijn hoogtepunt heeft bereikt. Hierdoor kunnen ze veel winst maken. Door het kleine aanbod van het goud is de goudprijs kilo erg hoog.

,