Een overzicht van de actuele goudprijs.

Goudprijs per Kilo

The Silver Mountain

Veel mensen willen graag weten wat de goudprijs per kilo is. De goudprijs wordt bepaald per troy ounce. De naam troy is genoemd naar een oude Franse stad genaamd Troyes. Een troy ounce is ongeveer gelijk aan 31,1 gram. Als voorbeeld, we hebben een goudstuk dat 300 troy ounce weegt. Wij willen hiervan de goudprijs per kilo gaan berekenen. Dit goudstuk weegt ongeveer 9,3 kilo. Op dit moment kost dit stuk goud €366.669. Als u hiervan een kilo wilt nemen komt u uit op €39.426,77. Dat is de goudprijs per kilo.

Factoren bij de goudprijs per kilo

Bij het bepalen van de goudprijs per kilo spelen er een aantal factoren een rol.

  • Is er veel vraag op het moment naar het goud.
  • En wordt er op het moment veel goud aangeboden.

De populariteit van het goud

De laatste tijd is de populariteit van goud hard toegenomen. De vraag naar het goud is dus ook enorm. Doordat de populariteit van goud is toegenomen gaat de goudprijs per kilo ook erg omhoog. Helaas is het aanbod van het goud stukken geminderd. Dit komt omdat er minder goud wordt gevonden in de goudmijnen. Doordat China en Rusland al het goud opslaan in kluizen als investering is daarom ook het aanbod geminderd. De banken die goud bezitten zitten ook te wachten totdat de goudprijs per kilo zijn hoogtepunt heeft bereikt. Hierdoor kunnen ze veel winst maken. Door het kleine aanbod van het goud is de goudprijs per kilo erg hoog.

Uw goud inwisselen

De goudprijs per kilo veranderd elke dag. Wilt u uw goud inruilen, dan is het belangrijk om op het internet goed in de gaten te houden wat de goudprijs per kilo is. Bekijk op dat moment de koers. Deze koers wisselt een aantal keren per dag, de goudprijs per kilo is dus elk uur anders. Op dit moment is de goudprijs per kilo heel erg hoog. Laat uw waarde van het goud eens taxeren. Heeft u goud dat u niet meer gebruikt, dan is zeker het juiste moment voor u aangebroken. Verkoop het goud snel, want de goudprijs per kilo is op dit moment in zijn hoogste stand.

De toekomst van de goudprijs

Over de ontwikkeling van de goudprijs is op een klein termijn niks te zeggen. Er kan niks gezegd worden of dit over een week, over een paar jaar of over tientallen jaren nog zo is. In 1907 was de dollar vergeleken met de goudprijs 98% meer waard. Dat is bijna 100%. Dat moment gaat zeker nog komen, maar de vraag is alleen wanneer. Als het goud meer waard is dan de dollar dan moet er naar een alternatief worden gezocht. Op dit moment zal de goudprijs nog enorm gaan stijgen.

De goudprijs per kilo is de laatste jaren erg gestegen

Door de onrust van de waarde van de Dollar en de Euro is de goudprijs enorm gestegen. De vertrouwde munten zijn hun status aan het verliezen en de goudprijs heeft deze taak overgenomen, dit komt door de kredietcrisis. En zijn op dit moment geen feiten die erop wijzen dat dit beter gaat worden. De schulden stapelen en stapelen op dit moment maar op. Bekijk Spanje eens, dit land heeft net hun spaarbanken moeten redden. En Ierland heeft precies hetzelfde gedaan. Spanje is dan wel een groter land dan Ierland. Bij de Europese landen worden de staatsschulden alsmaar hoger en groter.

,