Een overzicht van de actuele goudprijs.

Goudprijs vandaag

The Silver Mountain

Op dit moment is de goudprijs van vandaag een dag dat deze op zijn hoogte punt is. De goudprijs staat vandaag op €38,94 voor een gram goud. De actuele stand van de goudprijs van vandaag kunt u vinden op het internet. De goudprijs wordt bepaald per ounce, dat is ongeveer gelijk aan 31,1 gram.

Wat zeggen deskundigen over de goudprijs van vandaag?

De afgelopen tien jaar heeft de goudprijs wat prijsdalingen mee gemaakt. De deskundigen zeggen dat dit het einde was van de stijging van de goudprijs. Zoals u misschien weet hebben deze deskundigen helemaal geen gelijk. Vergeleken met de goudprijs van een jaar geleden is er nog steeds een stijging in de goudprijs van vandaag. Nog steeds beweren vele deskundigen dat de goudprijs op dit moment op zijn hoogst staat. Alleen kunnen wij deze woorden nog vertrouwen. Vele mensen hebben voorspellingen gedaan over de daling van de goudprijs. Op dit moment staat de goudprijs nog steeds erg hoog.

Redenen dat goudprijs van vandaag erg hoog staat

Er zijn verschillende redenen dat de goudprijs van vandaag erg hoog staat:

  • In de dollar, euro en pond is het vertrouwen erg gedaald.
  • Ook de crisis in Europa en de Verenigde Staten speelt een rol. Veel bezuinigingsmaatregelen zijn nog niet van start gegaan.
  • Omdat vele landen nog hoge schulden hebben die nog steeds oplopen. Dit komt door de begrotingstekorten.
  • Het beleid dat er wordt gevoerd door vele landen. Het gevolg hiervan is voedsel en de energie.

Ondernemers en de goudprijs

Doordat de waarde van de goudprijs steeds veranderd is het voor de ondernemers natuurlijk erg aantrekkelijk om in het goud te gaan investeren. Vandaag is de dag voor de ondernemers die goud bezitten zeer aantrekkelijk om uit hun investeringen winst te bepalen.

Goudprijs van 4 maart 2010

Op 4 maart 2010 is in euro’s gemeten de goudprijs op een nieuw record gekomen. Op deze dag bereikte de goudprijs een recordstand van 30 euro per gram. Omdat de dollar is toegenomen moet u nu per gram goud meer gaan betalen in euro’s. Wereldwijd wordt er veel gehandeld in goud in dollars. Op 4 maart 2010 is in dollars de goudprijs ongeveer 1135 dollar per troy ounce.

Wat is goud?

Goud is een glimmend en geelkleurig metaal. Dit metaal komt beperkt voor en daarom wordt dit edelmetaal genoemd. Zilver en brons zijn ook edelmetalen. Voor consumenten is goud aantrekkelijk omdat het nooit zijn glans kwijtraakt. Goud bestaat er op de wereld maar weinig. Vandaar dat de goudprijs gram een aanzienlijke waarde heeft. Deze waarde is stabiel. Goud is daarom een investering. Als het financieel even moeilijk gaat voor u is het gebruikelijk om dit in te wisselen voor contant geld. Goud heeft een hoge dichtheid. Goud is een zacht metaal. Deze dichtheid is drie keer zo groot als dat van ijzer. Bij een temperatuur van 1062 graden Celsius gaat goud smelten. Goud wordt gemeten in karaten. Hoe hoger het karaat is, hoe zuiverdere het goud is. Bij het inwisselen voor contant geld zult u die ook merken. Bij een hoger karaat ontvangt u meer geld. Als het 100% zuiver is dan is dit 24 karaat. 24 karaat goud wordt bijna nooit gebruikt voor het maken van sieraden. Puur goud is namelijk zacht en dan zal dit sneller gaan afslijten. 13, 18 en 20 karaat zijn karaten waar u dit kunt onderscheiden. Voordat u goud gaat inwisselen is het verstanding om eerst thuis zelf te bekijken hoeveel karaat het gouden object is. U kunt van te voren goed inschatten hoeveel geld u ongeveer krijgt als u het goud inwisselt.

,