Een overzicht van de actuele goudprijs.

Oud Goud

The Silver Mountain

Onder oud goud worden verschillende vormen van goud bedoeld, zoals sieraden, oude munten en ook gouden tanden.

Oud goud verkopen

Mensen die oud goud willen verkopen kunnen daarvoor terecht bij verschillende wisselkantoren.
Deze zitten gewoon bij u in de stad, maar er zijn ook kantoren die via internet opereren en waar u oud goud per post naartoe kan sturen. U krijgt meestal contant betaald, bij internetkantoren krijgt u het geld op uw rekening geschreven.

Prijsbepaling van oud goud

De meeste wisselkantoren zullen uw oud goud eerst taxeren. Dit doen ze aan de hand van de zuiverheid van uw goud en de goudkoers van dat moment. De zuiverheid van goud wordt uitgedrukt in karaat. Een sieraad van 24 karaat bevat vrijwel alleen goud, meer dan 99%. Een gouden voorwerp van bijvoorbeeld 20 karaat, waar 83% zuiver goud inzit, is gelegeerd met andere materialen als bijvoorbeeld koper, waardoor de stevigheid van het product toeneemt. Hoe meer karaat uw oud goud heeft, hoe meer geld er4voor zult krijgen.
Vanzelfsprekend is ook de goudkoers van invloed op de waarde van uw oud goud. Hoe hoger de koers staat, hoe meer geld u voor uw goud ontvangt. Momenteel is de koers vrij hoog, dus voor wie thuis nog oud goud heeft liggen is dit een goed moment om na te denken over eventuele verkoop ervan.

Voor- en nadelen bij de verkoop van oud goud

Mensen die oud goud willen verkopen, kunnen dat doen bij verschillende opkopers, die allemaal hun voordelen en nadelen hebben. Zo kunt u terecht bij de plaatselijke juwelier, die meestal dichtbij zit, maar niet de beste prijs zal geven voor uw oud goud omdat dit niet zijn belangrijkste bron van inkomsten is. Er zijn gespecialiseerde goudopkopers, die vanwege deze specialisatie de beste prijs voor uw oud goud zullen geven maar niet altijd het best te vertrouwen zijn. Een gediplomeerd taxateur zal u zeker bedienen met goedgekeurde en geijkte apparatuur, maar deze mensen rekenen vaak hoge transactiekosten, die van de prijs van uw oud goud afgaan. Het is ook mogelijk uw oud goud met de post naar een via internet opererend bedrijf te sturen, maar daarbij kunt u niet zelf aanwezig zijn als uw goud wordt gewogen.

Het kan zeer de moeite zijn om uw oud goud te laten taxeren door verschillende opkopers. Vaak bieden zij deze service gratis en vrijblijvend aan. U kunt dan kiezen voor de beste prijs.

Voorbereidingen voor de verkoop van uw oud goud

Voordat u uw oud goud gaat verkopen, is het handig alvast wat voorwerk te doen zodat u goed voorbereid bij de koper aankomt. U kunt alvast voor elk voorwerp bekijken hoeveel karaat het is, zodat u bij de opkoper niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het slim uw oud goud thuis alvast te wegen. Mocht de goudkoper niet betrouwbaar zijn en om de een of andere reden geknoeid hebben met zijn weegschaal, dan komt u hier makkelijk achter. Het blijft altijd verstandig te vragen naar het ijken van de weegschaal.
Het is slim om aan de hand van de karaat en het gewicht van uw oud goud een richtprijs op te stellen voordat u naar de verkoper gaat. Bij grote verschillen kunt het beste vragen naar een verklaring hiervan, zodat u de best mogelijke prijs voor uw oud geld kunt krijgen.

Na de verkoop van uw oud goud

Zodra u uw oud goud heeft verkocht, krijgt u meestal contant uitbetaald. In het geval van een via internet opererend bedrijf krijgt u uw geld op uw rekening bijgeschreven. De opkoper zal uw oud geld in de meeste gevallen omsmelten tot nieuwe sieraden.

,